(*) GÜLE SEVDALI GENÇLİK (*)

Tam Görünüm: ""--__..::Erkeklerde Kiyafet::..__--""
Şu Anda Arşiv Görüntüleme Modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Gorus;
SÜREKLİ BAYANLARIN KILIK KIYAFETİNDEN BAHSEDİLİR.PEKİ BİZ ERKEKLER BU MESELEDE SERBESTMİYİZ.CAMİLERDE SÜREKLİ GÖRÜYORUZ.TOP SAKALLI,VÜCUT HATLARINI BELLİ EDEN PANTOLON,TİŞÖRT VS,ELLERİNDEKİ ALTIN YÜZÜK,BİLEZİK VS.,DEĞİŞİK SAÇ TİPLERİ,DEĞİŞİK FAULLER,MODA DİYE GİYİLEN RESİMLİ YIRTIK ELBİSELER KISACA GÖRÜNDÜĞÜ ZAMAN ŞEKLEN MÜSLÜMANMI GAYRIMÜSLİMMİ AYIRD EDİLMEYEN KARDEŞLERİMİZ.MÜSLÜMANIN İÇİ KADAR BENCE DIŞIDA ÇOK ÖNEMLİ.BİR TASAVVUF BÜYÜĞÜNÜN DEDİĞİ GİBİ ESKİDEN SU İÇMEK İÇİN TOPRAKTAN YAPILAN ÇANAKLAR YAPILIRDI ONA DIŞARDAN BAKILDIMI NEMDEN DOLAYI İÇİNDE SU OLUP OLMADIĞI ANLAŞILIRDI.İNSANINDA KALBİNDEKİNİN DIŞINA YANSIMASI LAZIM . İNSANDA AYNI ŞEKİLDE İÇİNDEKİ İLE DIŞINDAKİ BİR OLMALIDIR,EĞER DIŞARDA HAL VE HAREKETLERİMİZİ İSLAMİ KURALLAR ÇERÇEVESİNDE YAPABİLİRSEK SÖZE GEREK KALMADAN HERKES İSLAMA KOŞAR,AMA MALESEF İYİ ÖRNEK OLACACAĞIMIZA KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR VE İSLAMA ZARAR VERİYORUZzzz.

--------------------icon------------------------------icon---------------------------------icon----------------------
Farkli Bir Yaklasim;
Hatta diger insanlarda şoyle bir anlayıs olusmus dindar adam OT gibidir hiç bir halttan anlamaz ben cemaatte kalıyorum deyince cok sasırıyorlar .Milletin kafasındaki ve genelde gorunen dindar erkek yesil gomlek yesil pantul veyahut gomlek; dısarda sofrabezi gibi olmus ,pantolon; baya diz yapmıs ,saclardan sıksan yarım kilo yag cıkar yataktan kalktıgı gibi gelmiş paspal pejmurde birisi

BUNU SEBEBLERİNE GELİRSEK
MÜBAREKLİK MULAYİMLİK kardesim kendine bakan dinden cıkmıyorki
DUNYAYA EHEMMİYET VERMEMEK o zaman ecdad bosuna imparatorluk kurmus
KLASİK GİYİM COK PAHALI seri sonu alın
NİYE MUSLUMAN ADAM KOTU GİYİNSİN

EN ONEMLİSİDE SİZ İSLAMİN BAYRAKTARLIGINI YAPIYORSUNUZ nasıl ki bir yerde basortulu gorsen diyorsun burda dindarlar var okunan ezan o memleketin musluman oldugunu gösterir dindar erkekte muslumanlıgı hatırlatıyor DIS GORUNUSUNDEN İSLAMIN FAZİLETİNİ ŞEREFİNİ İLAN ETMEN LAZIM cunku suan ki sistemde insanlar dış gorunusleriyle karsılanır bilgileriyle ugurlanır sakal yasak diyorsan bıyık bırak PLAKAYI TAK nerden oldugun belli olsun MUSLUMAN OLDUGUN BELLİ OLSUN digerlerinede kuvvet olsun diger tarafa benzerseniz RUHBANI TAKİP EDİP BÜRHANI UNUTANLARDAN OLUSUNUZ

BİRDE kendine bakamayan ailesinede dini hizmetinede işinede bakamaz

Temizı dindar erkek her ortamda sevilir Allaha emanet olun

----------------------icon-------------------------------icon-------------------------------icon---------------------
Benim Gorusum;
Bence ortasi bulunabilir nasilki haramlar belliyse bu dogrultuda hareket edilerek bizlerin benimsedigi kriterler nispetinde giyime musamma gosterilebilir.
Abartisiz ve Temiz bakimli yani olmasi gerektigi sekilde bir muslumani gosteren kiyafetler tercih edilmeli.
Bunlar tabiki klasik olmak zorunda degil su asamada islami kurallar nispetinde her tur kiyafeti bulmak hic zor olmasa gerek yeterki nerden geldigini bilen ve nereye gidecegini bilen insanlar olalim.
Zaten sorunda bu noktada,,,

Sizlerinde goruslerinizi bekliyorum""""
çok güzel bir konuya değinmişin kardeşim

Tesettür kadın ve erkek için gerekli,

Haya KAdın ve erkek için gerekli

mahrem kadın ve erkek için aynı,

erkeklerde avret yerlerini dar yapışık vucut hatlarını belli edecek giyisilerden kaçınmalı,

Dar pantolonlar vucudu belli ettiği gibi, birçok hastalıkların sebebidir.

yandan, arkadan baktığın zaman bayanlarda ayırt edilmeyen şekil ve giyisiler giyiniliyor.

Kadınlara benzeyen erkeğe, erkeklere benzeyen kadına Peygamberimiz lanet etmiştir.

traşlı ve bıyıksız olmak oğlancılığı ortaya çıkarıyor. Erkeğin Kadınlardan ğörüntüde farkı sakal ve bıyığıdır. Birçok alim sakalları kesmenin haram olduğunu belirtmiştir.

Sakalı uzat, bıyığı kısalt Hz .İbrahimin A S sunneti islamla devam etmiştir.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz efendim.
gerçekten çok anlamlı olmuş..
Allah razı olsun. Sakal bırakmak istiyorum ama şartlardan dolayı bırakamıyorum. İşten dolayı...

Allah yardım etsin inşallah

Allah razi olsun guzel bir meseleye deginmissiniz.
s.a. kardeşm ii hoş bi konu açmışsn ama seçenekler konuya olumlu bakmamz yönünde soru günümüz erkeklern kıyafeti hakknda ne düşünüosnz cevaplarda enazından doğru bulmuorm veya günümüzn batıya özentisi vs.hç buşekilde cvp hakkmz yok hepsi nerdeyse yaklaşm doğru( tabi bu iki kere yazlmş) görüş doğru aykırılık göremiorm gbi cvplar var bunları işaretlemk istemeyn napck selametle...
Referans Adresler