Modern tesettür (!)
Gözü yaratan, gözün baktığı yeri görür. Harama bakan, gözüyle avlanmıştır. Sanki onun bakışı ip olur, kişiyi baktığı şeye bağlar. İnsan da ister istemez o yöne gider. Bu sebepten harama bakmamak lazım.
Askeriyede savaş anında her asker bir "sütre" gerisinde yatar, oradan ateş eder.
Kore'den gelen bir subay, bir taş göstermiş, "Beni kurtaran bu taştır." demiş. Savaşırken o taşın arkasında yatmış. Bir iki kurşun o taşa değip sekmiş, böylece o arkadaş vurulmamış.
Sütre ve tesettür aynı kökten gelir. Setr... Yani örtmek...
Nasıl ki askerler savaşta sütre gerisinde yatarak korunur, Müslüman hanımlar da tesettürle kendilerini düşmanlardan korurlar. İstisnalar kaideyi bozmaz.
Bir zamanlar modernizme uyarak hızla açılan Amerika gibi ülkeler şimdi tesettürün çarelerini arıyorlar. Amerikalılar bir zaman çıplaklıkta sınır tanımayarak çıplaklar kampı bile kurdu. Sonra baktılar ki soyunmak felaket getiriyor, hiç faydası yok, babasız çocukların sayısı her geçen gün artıyor; şimdi de müstehcenlikle mücadeleye başladılar. Çünkü haramlar, insanı çökerttiği gibi aileyi ve milleti de çökertir.
Bazı insanlar gözlerini, güzellik aramak için kullanır. Güzel bir çiçeğe baktığı gibi güzel bir kadına da bakar. Çiçeğe bakar, "Bu ne güzel bir çiçek!" der alır. Güzel kadın da hoşuna gitmişti...
Videolar, resimler, filmler, internet müstehcen resim göstererek insanlığı çökertmek istiyorlar. Ya onlara bakmayacağız veya onlar ortadan kalkacak! Eğer onlara bakarsak koyunun ota koştuğu gibi, sineğin tatlıya koştuğu gibi insan da harama yapışır; maddeten ve mânen ölür.
Gözü yaratan, gözün baktığı yeri görür. Harama bakan, gözüyle avlanmıştır. Sanki onun bakışı ip olur, kişiyi baktığı şeye bağlar. İnsan da ister istemez o yöne gider. Bu sebepten harama bakmamak lazım.
Otobüsteydim. Önde oturan yolcu, gazeteyi açmış bakıyor. Gazetede bir resim var. İçimden dedim ki: "Allah'ım, bu resme bakmamı haram etmişsin; işte ben de başımı çevirdim!"
Nefse hakim olmak kolay değil. Fakat zoru başarmak mesele...
Tesettürde renk sınırlaması var mıdır?
En başta örtünen insan örtüsünün manasını bilecek. Şeffaf bir kumaşla örtünme olmaz. Penye gibi vücuda yapışan bir kumaşla, yanar döner parlak renkli elbiseyle tesettür olmaz. Böyle giyinenlerle insan gözü muhakkak alaka kuruyor. Elbiseyi inceleyeyim derken, vücut hatlarına kayılıyor... Bir hanım tesettürde fakat elbisesi diyor ki, "Bana bak!" Bu olmaz! Rengin önemi yoktur yeter ki, kişiyi cazip göstermesin. İnsan kendini Allah'a beğendirmeye çalışmalı. Önemli olan bu. Mesela bir hanım manto almış. Kimisi bu mantonun rengini beğenmez, kimisi biçimini, kimisi düğmelerini beğenmez. O hanım şöyle soracak kendine: "Bu mantoyu Allah beğenir mi?" O'dur önemli olan. Bol mu? Uzuvları belli ediyor mu? İçini gösteriyor mu? Rengi canlı mı?
Bir kadının iffetli sayılabilmesi için, örtünmesi yeterli değildir. Kadının bakışları, yürüyüşü, hareketleri... Bunlar tesettürü oluşturan bütünün parçalarıdır. Kur'an'da tesettür, "cilbab" diye geçer. Yani kadının kafasından bir örtü bırakacağız, işte oldu cilbab...
Şimdiki hanımlar, modern tesettürlü (!) Modernizm Avrupa'ya aittir. Kanımca böyle hanımları imanları kurtaracak... "Efendim ben öyle kapanamam." Kapanma. O zaman gelecek tehlikelere de razı ol.
Kapalı bir hanım, yolda giden diğer bir kapalı hanımı durdurmuş, şöyle demiş: "O kadar güzel kapanmışsın ki, çok cazip görünüyorsun!"
Ceylanı güzelliği için vururlar. En güzel meyveye çok taş atarlar. Altın, değerli olduğu için onu ateşe atıp eritirler. Elmas yontuldukça kıymetlenir. Geyikleri boynuzları için avlarlar. Bazı hayvanlar kürkleri için acımasızca öldürülür. Birçok değerlere sahip olanlar, birçok felaketlere uğrayabilirler. İslamiyet, dünya ve ahiretimizi cennet etmek için vardır. İslamiyet'in dışına çıkansa, avcının ağına düşer!
Tesettür, kadının cazibesini artırması değildir!
Ceylanı güzelliği için vururlar. En güzel meyveye çok taş atarlar. Altın, değerli olduğu için onu ateşe atıp eritirler. Elmas yontuldukça kıymetlenir. Geyikleri boynuzları için avlarlar. Bazı hayvanlar kürkleri için acımasızca öldürülür. Birçok değerlere sahip olanlar, birçok felaketlere uğrayabilirler. İslamiyet, dünya ve ahiretimizi cennet etmek için vardır. İslamiyet'in dışına çıkansa, avcının ağına düşer!
Tesettür, kadının cazibesini artırması değildir!
Yazdıklarınız doğru şeyler..
Evet tesetttürün amacı kadının ,içini göstermeyecek ve hatları belli etmeyecek ve dikkat çekmeyecek şekilde kapanmasıdır.
AMENNA
Benim de sokakta görüp te ,kapalı ama keşke başörtüsünü çıkarıp dolaşsa dediğim kadınlar var.
Ama inanın onları kınamaya kimsenin hakkı yok.
Bu ülkede kızlar ilk-orta ve lise hayatları boyunca kapanamıyorlar YASAK
Liselere başörtülü gidip,kapıda başörtüsünü çıkarıp dersten sonra yine kapanan kızlarımız var ki yürekten tebrik ediyorum kendilerini kolay birşey değil yaptıkları..
Şİmdi bu kız pardesü giyebilir mi soruyorum sizlere??
E bu kız böyle alışınca yani örtünmeyi böyle öğrenince sonrası da buna benzer gidecek.
Uzaktan ahkam kesmek kolay,ama o kızların yaşadıklarını bir Allah bilir bir de onlar..Kim yanınızdayız,sizi anlıyoruz dese de şu ana kadar kimseye bir faydası dokunmamıştır.Hepsi laftan ibaret.
Gerektiği zaman sahip çıkılmayan kapalı hanımlara yanlış yaptıklarında bir anda herkes pek bir alaka gösteriyor.
Ben artık bu tarz yorumlardan çok sıkıldım.
Dindarım diyen herkes namaz kılıyor mu sanki.Dindar insanların başka hataları yok mu??
Herkes dinini dört dörtlük yaşıyor da tek sorunumuz bu mu yani?
Birçok dindar insan faizli kredi kullanıyor...
Evlatlarına yedirdiği rızıkta tek bir lokma haram veya faiz olmayan kaç kişi kaldı merak ediyorum...
Kaç kişi biliyor şuradaki veya buradaki adamını ayarlayıp da belediyedeki işini öne aldırdığında kul hakkına girdiğini...Kİm dikkat ediyor??
Herkes kendine baksın efendiler...Herkes kendi ailesini düzeltsin emin olun toplum düzelir.
Allah Teala razi olsun sizin soyledikleriniz cok cok dogru seyler kimsenin karsi ciktigi reddettigi yada olurmu canim dedigi yok inaninki sizin dusunduklerinizi sizin hissettiklerinizi bizlerde hemen hemen akli selim her musluman dusunuyor hissediyor hic bir sey yapamazsa bile kalbi ile buz ettigine eminim.
Zaten burda anlatilmak istenen de yalnizca bu sorunun oldugu degil ki yalnizca sorunlar yumaginda bir ip ucuydu bu anlatilmak istenen, tesettur meselesi kimse alinmasin kimse sanmasinki yalnizca hanimlar taslaniyor burda herkese her mumin`e her inanana muslumanim diyen kelime-i sehadet getiren her inanan insana bir tas atilmistir,
Yani hanim kardeslerim lutfen suclandiginizi sanmayin bu yara buyuk bir yara zamanimizin merhem bulamadigi bulunan merhemlerinde surulmesine izin verilmedigi bir yara.
Bir baska konuda aile ve islam hakkindada bahsetmistim aile toplumun en kucuk yapi tasi bu durumdada sizinde dediginbiz gibi (Herkes kendine baksın efendiler...Herkes kendi ailesini düzeltsin emin olun toplum düzelir.)herkes kendi ailesinden baslamali bu durumu duzeltmeye sonunda toplum duzelecektir.
Bizim burda art bir niyetimiz yok olamazda hem biz kimizki aksini soyleyelim acizane bir uyeyiz amacimiz sadece forum kurallari altinda Islami kurallara her muslumanin uymasina uyarici etken olmak.
Estağfirullah ard niyet taşıdığınızı düşündüğümden değil
ancak heryerde bu konuda bir çok bilmişlik ve kınama var.
E haliyle insanda sabır kalmıyor bir yerden sonra
Tabı kı dedıgım gıbı her ne kadar tesettur sızın ıcınse erkekler ıcında bellı sartlar vardır ancak konuda bu noktaya dıkkat cekılmısıtır.
Oyuzden kımse sanmasınkı yalnızca hanımlar ıcın bu konu acılmısıtr
dedıgınız gıbı artık dilden dile dolasır hale geldı bu konu ama uyarmak ıstemem normal dıye dusunuyorum.
Allah Teala razı olsun bızlerı affeylesın yanlıslarımız oluyor hatalarımız oluyor tabı sonucta ınsanız ıstemeyerek de olsa bırılerının hakkına gırmıssek helal eyleyın.
Helal olsun...
Dediğim gibi iyi niyetli olduğunuza inanıyorum.
Çok güzeldi paylaşım için ALLAH razı olsun