(*) GÜLE SEVDALI GENÇLİK (*)

Tam Görünüm: Milli görüş Gençliği-Ahlaksız saldırı karşısında, ahlaki tavır ve sabır-
Şu Anda Arşiv Görüntüleme Modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın

“Ey iman edenler, zandan çok kaçının; çünkü zannın bir kısmı günahtır. Tecessüs etmeyin (birbirinizin gizli yönlerini araştırmayın) . Kiminiz de kiminizin gıybetini yapıp arkasından çekiştirmesin.Sizden biriniz, ölü kardeşinin etini yemeyi sever mi?İşte, bundan iğrenip-tiksindiniz. Allah`tan korkup-sakının. Hiç şüphesiz Allah, tevbeleri kabul edendir, çok esirgeyendir.” (Hucurat Süresi)

Müslim, Ebu Davud, Tirmizi, Nesei ve diğer muhaddislerin naklettiği, Hz. Ebu Hureyre`nin rivayet ettiği hadisi şerifte Peygamberimiz (s.a) gıybeti şöyle tarif buyurmuştur. "Gıybet, kardeşinin, hoşuna gitmeyecek şekilde anılmasıdır." "Söylediğim şeyin kardeşimde olduğunu görmüşsem ne olacak?" denilince Hz. Peygamber (s.a.) buyurdu ki: "Eğer söylediğin şey kardeşinde varsa gıybet etmiş oluyorsun, dediğin onda yoksa iftira etmiş olursun.”

Ramazan ayının mübarek günlerini idrak ediyoruz.

Öfkeden, şiddetten, zulmetten, şirkten, günahtan vesair men edilmiş ne varsa her şeyden uzak durmaya gayret ediyoruz. Hatta haksızlığa uğrasak bile hakkımızı ararken üslubumuzu daha yumuşak tutmaya çalışıyoruz.
Güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiş bir Peygamber’in ümmeti olmakla övünüyoruz.
Rabbim bu anlayıştan ve bu anlayışı hayata tatbik etme gayretinden bizleri ayırmasın.

ÖNEMLİ BİRKAÇ HUSUS

Değerli dostlarım;
Yaşadığımız her şey hepimizin gözleri önünde cereyan ediyor. Kimin ne söz söylediği, bir başkasının onun bu sözünün üzerine ne söylediği de hepimizin malumu.
Herkes bizi “kayıtsız şartsız itaat etmeye” davet ediyor.
Bu “itaat ve sadakat” meselesi maalesef bazı gençlerin eline verilmiş bir kılıç gibi. Onlarda önüne gelene “itaatsiz ve sadakatsizsin” o halde sana her şeyi söylemek ve yapmak caizdir deyip yakışıksız biçimde ağza alınmayacak sözlerle saldırıyor.
“İtaat ve sadakat” konusunda birileri kendi bakış açılarına uygun biçimde gençlere fetvalar veriyor. Bizimde bu anlamda kanaatlerimiz var ama biz şimdilik kendi düşüncelerimizi ifade etmektense, bu konuda işin uzmanı isimlerin kanaat ve görüşlerini okumanızı tavsiye ederiz. Meselelerin bizlere parti ve MGV/AGD eğitimlerinde anlatıldığından farklı yanlarının olduğunun farkına varmış olacaksınız.

Tabii biz bunu ifade ettiğimiz içinde yine ihanetle suçlanacağız ama artık bu “akıl tutulması” psikolojisinden de kurtulmamız gerekiyor dostlar.
İhtilafa düştüğümüz şeyler, Allah’ın ve Rasülü’nün emirleri değilki; sadece kendi siyasi yapımız içindeki yönetme biçimine dair hususlar. Bu yüzden böylesine bir konuda meseleleri başka türlü alanlara taşımanın manası yoktur. Hele hele bu meseleyi “akide/inanç” konusu yapmak beraberinde büyük hataların ve mesuliyetlerin alınmasına sebep olur.

MİLLİ GÖRÜŞ GENÇLİĞİ

Ortalıkta dolaşan ve sesi çok çıkan bazılarının takındığı çirkin ve gayri ahlaki tavra rağmen, Milli Görüş Gençliği’nin büyük kısmının meselelere yaklaşım tarzının daha makul olduğu kanaatindeyim. Yani ortalıkta dolaşıp sanal ortamda sağa sola küfürler ve hakaretler savuranların Milli Görüş Gençliği’nin çok az bir kısmı olduğunu düşünüyorum. Bazı gençlerin yaşadığı “akıl tutulması”na bakarak bütün gençliği suçlamak elbette haksızlık olur. Mesela yorumları incelediğimizde organize bir 8-10 kişilik bir grupla karşı karşı olduğumuzu görüyorum. Başka haber sitelerinde de aynı isimlerin yorum yaptıklarını görüyorum. Yani sesi çok çıkan ama sayıca az bir grup. Belkide bu grup Milli Görüş tabanında bir çatışma çıkarmak için bizzat görevlendirilmiş kişilerdir bilemiyorum. Çünkü yazdıklarının Milli Görüşçü olmakla bir ilgisi yok, genelde hakaret ve küfür dolu şeyler yazıyorlar. Eğer niyetleri gerçekten bu kadar bozuk ise Allah ıslah etsin ne diyelim.
idlx Allah Razı olsun kardeşim..Bizlerin Düşünçelerinide yansıtmışınız..
mkemml teşekkür ediyoruz;paylaşınmınız için...
Milli Görüş;Bağırıp Çağıran,Davası için Ölecek;Şevki Yılmazlar,Tayyip ERdoğaanlar vs vs..
insanlar gördü..
Mili Görüş;dolu dolu ne Çağlayanlar Gördü..
Milli Görüş;Dolu dolu ne konferanslar gördü..
Mili Görüş;Seçimlerdeki anketlerde kaç defa 1.ci..2.ci..Parti görüldü..
Sonuç;hepsi boş ve afedersiniz fos çıktı..
Samimi ve gerçek insanlara;Sözüne sadık insanlara ihtiyacı var;Milli Görüşün..
Boş laflara ,Boş vaatlere Değil..
İlk Önce sizler,Bizler Kendimize gelip;Davamıza sahip çıkalım..LAf deyil;birşeyler üretelim..İcraat yapıp;Yapılan İcraatlar sahip çıkalım..!
Başkanımıza,Partimize sahip çıkalım..

MİLLİ GÖRÜŞ GENÇLİĞİ

Ortalıkta dolaşan ve sesi çok çıkan bazılarının takındığı çirkin ve gayri ahlaki tavra rağmen, Milli Görüş Gençliği’nin büyük kısmının meselelere yaklaşım tarzının daha makul olduğu kanaatindeyim. Yani ortalıkta dolaşıp sanal ortamda sağa sola küfürler ve hakaretler savuranların Milli Görüş Gençliği’nin çok az bir kısmı olduğunu düşünüyorum. Bazı gençlerin yaşadığı “akıl tutulması”na bakarak bütün gençliği suçlamak elbette haksızlık olur. Mesela yorumları incelediğimizde organize bir 8-10 kişilik bir grupla karşı karşı olduğumuzu görüyorum. Başka haber sitelerinde de aynı isimlerin yorum yaptıklarını görüyorum. Yani sesi çok çıkan ama sayıca az bir grup. Belkide bu grup Milli Görüş tabanında bir çatışma çıkarmak için bizzat görevlendirilmiş kişilerdir bilemiyorum. Çünkü yazdıklarının Milli Görüşçü olmakla bir ilgisi yok, genelde hakaret ve küfür dolu şeyler yazıyorlar. Eğer niyetleri gerçekten bu kadar bozuk ise Allah ( C.C) ıslah etsin ne diyelim.

Böyle insanlara da fırsat verip;Gaza gelmeyelim..
Paylaşım için teşekkürler İslamoğlu..idlx
Tüm arkadaşalara Aynen katılıyorum..
mkemml Çok Önemli bir konu;ÖZellikle goncagüle ve İslamoğluna Aynen Katılıyorum ve İslamoğluna Teşekkür ediyorum;Paylaşımı için..
Böyle konularının Devamını Bekliyoruz...idlx
BİR GENÇLİK ÖZLÜYORUM,HAKSIZLIKTAN DAVACI,
YERİNE GÖRE VAKUR,SIRASINDA SABIRLI,
BİR GENÇLİK ÖZLÜYORUM;DİLİ OK GİBİ DOĞRU,
GÖNLÜNDE HAKTAN BAŞKA BİRŞEY YOK, DOĞRU.
İRADELİ,SAMİMİ,SADIK,ÖMRÜNÜ ZAFERLERLE SÜSLEYEN,
DAVASININ UĞRUNDA HER DERDİ GÖĞÜSLEYEN.
BİR GENÇLİK ÖZLÜYORUM...
Referans Adresler