İFTARDAN İMSAĞA...VE İKİSİ ARSINDA...!
Konuşacaklarımız vardır kendi aramızda, anılarımızı paylaşırız dostlarla ya da güne ait notlar düşeriz buraya.
Anlatın işte!
"Ah eski ramazanlar!" dedirtmeyelim büyüklerimize, biz de doya doya yaşayalım, her şeyiyle. 
Çok güzel düşünce ya ..
Büyük insanların özellikle Ramazan ayında hiç ağrımayan mideleri birden nedensiz çok ağrımaya başlar..,Oruç tutmamaları için sebep oluşturur;toplum içersinde özellikle kalabalık iş yerlerinde rahatça,utanmadan yemek yemelerine sebep oluşturur..Zamanımızda ramazan ayının reytinğ hastlığı...
Bu olumsuzluklarının yanı sıra büyüklerin dinden uzaklaşmalarının aksine,küçük kardeşlerimizin,gençlerimizin dine saygıları çoğalmasıda dikkatimi çekmiyor değil..
Günlerin uzun,sıcakların olmasına rağmen ilkokul çağındaki yeğenlerimin ve diğer küçükler hem oruçlarını tutuyorlar hemde oyunlarından geri kalmıyorlar..Üstelik biz susuzluktan,açliktan şikayet ederken,mide rahatsızlıklarıımızı öne sürerken severek isteyerek tutuyorlar..
Biz bu akşam da teravih namazlarına gitmeyelim yorgunuz,deyip normal yatsı namazını layıkıyle kılmaya üşenirken,onlar;koşa koşa hatimli teravihlere giderek Ramazanı
hakkıyla eda ediyorlar..
Bu davranışlarda;herşeye rağmen Ramazanlarımızın güzel geçmesine vesile olarak eskilerin Ramazanlarını anımsatmıyor..
Herkese Hayırlı Ramazanlar..
Özellikle bizlere örnek olan başta yeğenlerim ve Tüm küçüklerden Allah Razı Olsun..
Ramazanın getirdiği maneviyat her dönemde ayrı bir güzellik taşıyor..Eski ramazanlar kadar olmasada çok şükür bizlerde,güzel ramazan geçiriyoruz..
Güzel bir konu açmışıınız..Allah Razı Olsun..
Teşekkürler kardeşim;konular açıyoruz ama Garip kalıyorlar birazçık 
allah razı olsun güzel paylaşım goncagül...
Teşekkürler;Feyza arkadaş..!
Arkadaşlar ramazanda hiçmi ilginç şeyler yaşamıyorsunuz..?
örneğin;ilk oruçunuz nasıldı..?
Benim ilk oruçum;Ezana kadar dayanamamıştım..Annemlerden habersiz su bide biraz ekmek gizli yemiştim..Ama yakalandım..?Çünkü ekmek pideydii;Söylemesi ayıp..Pidenin susamlarından yakayı vermiştik..
Çok utanmıştım..Buda bana ders oldu;Yalancını mumu yatsıya kadar yanar..
Ama gerçi benimkisi;Akşam Ezanına kadar bile yanmadı;
Kötü mummuştu galiba..
Bide gizli saklı bir iş yapılınca er yada geç farkedilceğini bir kez daha anlamış olmuştum..
Hemen,çok ayıp demeyin;Ama ben daha küçüktüm çok küçük ya
...İlkokuldaydım..minik,minimiinçik dermişim..

Şaka bir yana bunlara olgunlaştık işte..
(11-08-2010 08:43 PM)Goncagül Yazılan: [ -> ] İFTARDAN İMSAĞA...VE İKİSİ ARSINDA...!
Konuşacaklarımız vardır kendi aramızda, anılarımızı paylaşırız dostlarla ya da güne ait notlar düşeriz buraya.
Anlatın işte!
"Ah eski ramazanlar!" dedirtmeyelim büyüklerimize, biz de doya doya yaşayalım, her şeyiyle.