(*) GÜLE SEVDALI GENÇLİK (*)

Tam Görünüm: ORUCUN FARZ OLDUĞUNA SÜNNETTEN DELİLLER
Şu Anda Arşiv Görüntüleme Modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Ramazan orucunun farz kılındığına sünnetten delil,Peygamber Efendimiz’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) İbn-i Ömer (Radıyallahu Anhüma)dan rivayet edilen şu sözüdür:

“İslam beş esas üzerine kurulmuştur:
(Bunlarda da: ) Allah’tan başka ilah bulunmadığına ve Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in Allah’ın elçisi ve kulu olduğuna şahitlik etmek,namaz kılmak,zekat vermek,hac yapmak ve Ramazan orucu tutmaktır.”

Talha İbn-i Ubeydillah ( Radıyallahu Anh) (şöyle demiştir). Bir A’rabi başının saçları dağınık olarak Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e gelip:

“Ya Rasuluallah! Allah benim üzerime namazdan neyi farz kıldı,bana haber ver!” dediğinde,

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

“Beş vakit namaz (farz etti),ancak senin kendiliğinden bir şey kılman olabilir.”buyurdu.

Bunun üzerine o zat:”Allah benim üzerime, oruçtan neyi farz kıldı,bana haber ver!” dedi.

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)”Ramazan ayını farz kıldı,ancak senin kendiliğinden bir miktar oruç tutman olabilirç”buyurdu.

O zat tekrar: “Allah’ın benim üzerime zekattan farz kıldığı şeyi bana haber ver ‘” dedi.RAsulullah (sallallahu Aleyhi ve sellem) de O’na İslam’ın ibadet yollarını ( zekatı, miktarlarını,haccı ve hükümlerini) haber verdi.

Bunun üzerine o A’rabi: “Sana (hakkı) ikram eden Allah’a yemin ederim ki,ben kendiliğimden gönüllü hiçbir şey yapmam,Allah’ın benim üzerimde farz kıldığı şeylerden de hiçbir şeyi eksik yapmam”. dedi.

Bu söz üzerine Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)” Eğer doğru söylediyse felah buldu.” Yahutta.Eğer doğru söylüyorsa cennete girdi.” buyurdu.

İcma’a gelince;ümmetin tamamı Ramazan orucunun farz olduğu üzerine icma' etmiştir ki bunu ancak kafir olan inkar eder.

Ehli Sünnet ve’l Cemaat inancına göreimazeretsiz olarak oruç tutmayana ve hangi amel olursa olsun terkedene kafir damgası vurulamazsa da ancak oruç gibi kesin naslarla sabit olan dinin temel hükümlerinden birini inkar edene kafir denir.

Bazılarının;” Allah’ın senin orucuna ihtiyacı yok,dolayısıyla boşuna aç kalma”, “Oruç bir ğerhizden ibarettir.Ben zaten az yiyorum, oruca ne luzum var” şeklindeki sözleri,hiç şüphesiz ki elfaz-ı küfür (sahibini kafir edecek sözlerden)dir.

Yine böylece oruç tutanların karşısında hakaret ve alay mahiyetinde yemek yeme fiili de İslam’ı ve Müslümanları hafife almak anlamına geleceğinden insanı me’azAllah insanı kafir eder…
Kaynak:Oruç Risalesi … Cübbeli Ahmet Hoca..

Referans Adresler