(*) GÜLE SEVDALI GENÇLİK (*)

Tam Görünüm: BABASINA ZULMEDEN ADAMIN ÇOK HAZİN DURUMU..
Şu Anda Arşiv Görüntüleme Modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
BABASINA ZULMEDEN ADAMIN ÇOK HAZİN DURUMU
VE HAZRETİ Ali (R.A)’ın ÖĞRETTİĞİ DUA İLE KURTARILMASI...

Hz. Huseyin b.Ali (R.A,) anlatıyor...

Biz Kâbe-i Muazzama'yı tavaf etmekte iken, birden bire bir kimsenin hüzün verici sesini duyduk, 0 kimse şöyle yalvararak dua ediyordu:
"Ey!... Darda kalmışların duasına İcabet buyuran,
Ey!,.. Belâ ve müsibete uğrayanların ıstıraplarını gideren,
Beyt-l şerif, harem-i muhtereminde ziyaretçilerin uykuya daldılar.
Biz ise uyku ve mazgamaktan münezzeh olan الله 'a yalvanyoruz.
Ey!... Kullarini ikramları lie mesrur eden Rab'bım. Cürüm ve isyanıma cömertliğinle mukabele et, bağışla beni.
Ey Rab'bım, senin affın mücrimler üzerine galebe etmese idi, kim âsileri bağışlar, kim elemlere gark olmuşları saadate kavuştururdu?"
diyerek yaşlı gözleriyle اللهu Teâlâ'dan merhamet talep ediyor ve uğradığı fecî belâ ve müsîbetten kurtulmasını diliyordu.

Babam Ali b. Ebi Talib (R.A.) bana: "Ya Hüseyin, Hakk’ın takdirine çarpılmış, günahının bağışlanmasını Rab’bından ağlıyarak istiyen kimsenin arkasından git. Onu bana çağır.” Diye emir verdi. Ben de çabuk çabuk giderek, adama eriştim. Yüzü güzel, bedeni temiz pak, elbisesi de nazif idi. Buna rağmen onun sağ yanı kurumuş, cansız ve hareketsiz kalmıştı. Adama, “Müslümanların Emiri Ali b. Ebu Talib Keremal’lâhü Veçhehü seni istiyor, kabul et.” Dedim. Zavallı kişi bir yanı üzerine sürüne sürüne babamın huzuruna geldi
H
Referans Adresler