(*) GÜLE SEVDALI GENÇLİK (*)

Tam Görünüm: Üzgünüm Malcolm… Çok üzgünüm
Şu Anda Arşiv Görüntüleme Modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın

[Resim: malcolmo.jpg]

Malcolm X’i hatırlatsaydın bize keşke Obama!

Sana bakınca, “Amerika” denilen iktidar biçimine, yaşam tarzına, ırkçılığa karşı soylu bir mücadele veren birini görseydik.

Birbirimize şöyle en fiyakalı yüz ifademizle bakıp, hayatın debdebesine geri dönseydik.

Malcolm X’in kanı damlıyor kâğıdımın üstüne…

“Oldu mu sahiden” diye sormuştu bana, şimdi inanmayacaksınız. Boşu boşuna ölmediğini biliyordu zaten de sanki gözlerinin içi daha bir derinden gülüyordu. Üzmemek için “Oldu” dedim. “Bu sefer kazandık!”

İşte bir siyah derili adam, arkasına diğer gözyaşı dökmüşleri, üzülmüşleri, bir düşkünlerevinde hayata galiz küfürler etmişleri arkasına alıp, kölelerin yaptığı Lincoln Anıtı’nın önünde durup gülmüştü bizlere.

Küçük tatlı kızları vardı, belki de bu yüzden “oldu” dedim Malcolm’a.

Olmadı Malcolm!

Harlem’in arka sokaklarından gelen o tiz çığlıklar Tarlabaşı’nın aşağısına ulaştı ama Obama’ya gitmiyor!

Afganistan’da bir deri bir de kemik kalmış badem gözlü Afgan çocuklar hala bir bomba sesiyle hayatın ne olduğunu anlıyorlar.

Daha çok asker istiyor Obama Afganistan’a… Uçsuz bucaksız sarının ortasında sadece bir çalı parçası kalan o toprakları daha iyi yakmak için NATO’yu seferber ediyor… Bizim ülkemize geliyor, laiklik diyor, terörizm diyor, muhalefet liderleriyle beşer dakikadan 15 dakika görüşüp kıymetli vaktine yazık ediyor, askeri törende “merhaba asker” demeye çalışıyor, cumhurbaşkanlığı sancağına selam veriyor… Ama hiçbiri gönlümüzü ferahlatmıyor Malcolm. Derisinin rengine, seninle aynı renkte olan derisine bakıyoruz, bakakalıyoruz.

O bakışlar dehliz oluyor…

Bizim ülkemiz diyorum Malcolm, yani İstanbul diyorum, Ankara, yani Trabzon diyorum, Diyarbakır, yani Edirne Siirt, Adana, Gümüşhane, Sakarya, Tunceli, Çorum, Şırnak diyorum…

Yani Şam diyorum Malcolm, Kudüs diyorum, Grozni, Sarejevo, İsfahan, Beyrut, Taşkent diyorum…

Sen olsan New York’ta derdim belki.

Belki Obama sen olsa, sen gibi olsa derdim yine, Washington’da derdim hatta, Los Angeles.

Yok Malcolm

Diyemiyorum

Her Amerikalı siyahide aradığım seni, Obama’da bulamıyorum. Sesi Malcolm. Konuştukları…

Olmuyor, benzetemiyorum!

Olmadı Malcolm… Yine olmadı… Başaramadık!

alıntı
ahh ahhh ahhh...
BİZİM BÖYLE YÜREKTEN İNANMIŞ İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR.
Referans Adresler