(*) GÜLE SEVDALI GENÇLİK (*)

Tam Görünüm: Başörtüsü mü? öss mi?
Şu Anda Arşiv Görüntüleme Modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın

Selamun aleykum kardeşlerim merak ettim ve böyle bir anket yapma gereği hissettim.
Hani bazıları diyor ya aç kızım başını oku mezun ol sonra kapanırsın
ya da okula girince açıl çıkınca yine kapanırsın
bende diyorum ki : oruç tut öğlene doğru susayınca su iç
miden kazınırsa atıştır sonra oruca devam et!!!!!
aynen katılıyorum kardeşim,

Allah ın hükümlerine şurada uyayım

şuraada uymayayım

ve ben bunu Alah rızası için yapayım diye birşey yok,

Allah ın rızası Allah ın emirlerine ve sünnete harfiyyen uyularak ve O nun kanunları üstün görülerek kazanılır
baş örtüsü yasagı yuzunden okuyamayan biri olarak
BEN KİMSE İÇİN KAPANMADİM ONLAR İSTEDİ DİYE AÇILMAM BENİM BAŞÖRTÜM MEVLANIN EMRİDİR VE BUNUN BİLİNCİNDE TAKIYORUM ELHAMDÜLİLLAH ama ben baş örtüsü takıpta sıkma baş yapanların vuducunu belli edecek şekilde giyinmeye karışıyım eyer öyle kanacaksa açılsın daha makbul hiç deyilse dogru düzgün kapananların adını çıkarmasınlar. BAŞÖRTÜSÜ NASIL TAKILIR AYETLER APACIK OARAYA KOYULUYOR
AHİR ZAMANDAYIZ RABBİM TÜM ÜMMETE HİDAYET NASİP ETSİN

DİPNOT:ONLAR İSTEMESEDE MEVLA NURUNU TAMAMLAYACAKTIR.inş
vuslat

En güzelini tercih ettmişiniz

neden mi ihl olarak okunması gereken bütün egitim sistemlerin tr okudum 2000 den sonra ve gördüm kü,

Allah rızası içinmiş, yok oku emri için mi

yok mezun olunca şunun içinmiş,
yok şu makama gelince şunu yapacakmış

bunlar hepsi şeytanın ve nefislerinin uydurmasıymış
ne adamlar gördüm,namazında sözde dindar,inan ünilerde yasağı harfiyyen uyguayanlar belli azılı dinsizlerin dışında anadoludaki ünilerde mütedeyyin proflar ve dekanlar tarafından uygulanmıştır, uygulanmaktadır, yani 10 senelik başörtüsü yasağının 6 senesi akp iktidarında geçmesi gibi,

yani üniye bilmem yurtdışındaki üniye gidenler
harap olmuştur, eski hallerinden eser bile kalmamıştır,
sen savunmasız,ihlassız,islamdan uzaklaşarak bu düzenin en acımasız çarkına
nefsinin zirvede olduğu genç dönemde gireceksinde sağlam çıkacaksın gülerimm acı acı

Samimi vefalı, sözünün eri,davasının yükünü taşıyanlara selam olsun
bence bu söyledikleriniz genel olarak müslüman geçinenlerin en büyük derdi olmalı ilk önce neyi niçin yaptıklarının bilincine varmak lazım örenk vericek olursak;namaz kılınıyor ama mevlanın huzura durdugunu mevlanın onu gordugunu unutuyor ve bu bılıncle deyılde aman şu yuk kalksın ustumden bılıncıyle kılıyor hepsı eyıtım problemı taklidi imandan çıkıp tafsiliye ğeçememek
çok acıdır ki anadolugenlik şişli yazet hocalı yapıyorum ıkı yıldır mevlam devamını getirir inş ve bana gelen ögrencılerın yüzde 10 din adına aılesınden bişeyler ögrenmiş başı kapalıya soruyorsunuz neden kapandın kızım aılem ıstedı sevgılım ıstedı vb.cvplar cok acı kimse MEVLA EMRETTİ cvbını vermiyor yada cok nadir çok acıı rabbbim hidayet eylesin selam ve dua ile
Es Selamün aleyküm
bu soruyo egerkı gercekten Rabbin emrettiğini yapmak istiyorsan verilebilecek cevap kesınlıkle Başortüsüdür
Ayette bahsadilen "oku" emrı emın olun bu kukla duzenın ınsan ozgurlugunu kısıtlıyan okullarında başortunu cıkartarak okumak degildir.
Allah Kuluna haramı emretmez kı "başortu"emrı farzı ayın "oku " emri ise farzı kifayedir bu ıkı farzında yerıne getırılmesı gerekır
Ancak aynı anda hem farzı aynın hem de farzı kifayenin yapılması gerekiyorsa farzı ayın farzı kifayeden önce gelir .
oylekı ben ıkısını bır arada hem basortusu hem okul dıyerek yola cıkanları cok gordum, once dedılerkı okulda acarız yıne edebımıız korur parduselerımızle oturur kallkar bı şekılde okulu bıtırır sonra gerı tamanen kapanırız
ama bu boyle olmadı ılk once başortusunu cıkartan sonra pardussını cıkartı dekar tarzı seyler gıyınmeye basladı daha sonra ceket sonra pantolon sonra sınıfta bulunan erkeklerle hemhal olma en sonuda vahımdırkı basortusunu tamamen cıkartıp çalışma.
yanı tavız tavızı getırıyor
Allahın yolundan bırkez ayrılan dogru yolunu sapıtıyor
oyuzden diyorumkı egerkı elnızden gelıyorsa Rabımın oku emrını evınızde kendı cabalarınızla yerıne getırmeye calışın ben cok dıblomalı işsiz gordum ama bır okadarda dıblomasız kendını gelıştırmıs hanı bı tabır vardırya ekonomık ozgurlugumu elıme almak ıcın okuyorum dıye ben okumadanda o ozgurluk nasıl oluyorsa onu elıne alanları gordum Rabım kımseyı rızık endısesıne dusurmesın kımseyı yolundan saptırmasın inşAllah
s.a öyle bişeyki bu ülkede ikiside gerekli. ama ne yapacak bu insanlar bilmiyorlar. insanı iki arada bir derede bırakıyorlar. Ama yinede şeçim yapmak gerekirse bence Kız kardeşlerimiz başörtüsünü seçmeleri daha iyi olur diye düşünüyorum. selam ve dua ile
öss neden giriyoruz gelecegimiz için iyi bir hayat iyi bir yaşam için bunların hepsini öss girmedende yapılabilir o yüzden başörtü diyorum
Başörtüsü kesin bir emir iken biz hala bunu tartışabiliyorsak vay halimize.

NUR
31- Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.
Referans Adresler