(*) GÜLE SEVDALI GENÇLİK (*)

Tam Görünüm: İsrailoğullarının Alimlerinden Barsusonun Küfre Düşmesi
Şu Anda Arşiv Görüntüleme Modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
İsrailoğullarının Alimlerinden Barsusonun Küfre Düşmesi

Çok uzun zaman önce Barsuso adında çok dindar ve kendisini Allah'a adamış manastırından evine ve evinden de manastırına gidip gelen, İsrailoğullarından bir alim varmış, bu alim tevrat Şeriatına göre yaşarmış, Barsuso nun bulunduğu yer kasabanın biraz dışarısındaymış, kasabada 3 tane delikanlı ve 1 de kızkardeşleri yaşarmış, günlerden birgün 3 erkek kardeşin savaşa gitmeleri gerekiyormuş ve kızkardeşlerini emanet edebilecekleri tek kişi olarak da kasabanın dışında kendi halinde yaşayan kendisini ibadete vermiş olan alim Barsuso ya gelmişler ve demişler ki,

- ' Ey Barsuso, biz Allah uğrunda savaşa gideceğiz, bu civarda en güvendiğimiz kişi sensin sen Allahdan korkarsın kız kardeşimizi sana emanet edip gitmek istiyoruz ona bakabilirmisin' demişler

Barsuso, hemen reddetmiş bunun büyük bir fitne olacağını bildiği için ve

- Ben Allah'a ibadetle meşgulum deyip geri çevirmiş, Kardeşler ısrar etmişler ama nafile,

Bu sefer Barsuso ya şeytan yanaşmış ve vesvese vermiş, Şeytan demişki:

- Ey Barsuso sen nasıl alimsin? 3 kardeş Cihat yapmaya gidecekler ve sende onların kızkardeşine bakmıyorsun, hem birşey yapmana gerek yok sadece günde 1 kere kızın evine git ve kapısına yemek bırak yeter ' demiş
Sonra Barsuso düşünmüş ve demişki ne var bunda sadece günde 1 kere yemek götürürüm ve hiç konuşmadan sadece kapısına bırakıp gelirim demiş, ve 3 erkek kardeşe kızkardeşlerine gözkulak olacağını ve günde 1 kere yemek götürceğini söyleyerek anlaşmışlar. Kardeşler yola koyulmuşlar.

Barsuso planladığı gibi günde birkere kızın kapısına gidip yemek bırakıp hemen dönüyormuş, belirli bir süre sonra şeytan tekrar gelmiş ve Barsuso ya demişki;

- Ey Barsuso, hergün birkere yemek getiriyorsun ama kızın hiç halini ve hatırını sormuyorsun Kız hiç dışarı çıkmıyor zaten bütün sosyaliklerden dışlanmış şekilde abilerini bekliyor en iyisi bundan sonra yemekleri getir ve kapıyı çal ve halini hatırını sor biraz sohbet edin bunda ne var demiş.
Barsuso ertesi gün şeytanın dediği gibi kapıyı çalmış yemeği vermiş kızı hiç görmeden halini hatırını sormuş biraz sohbet etmiş ve gitmiş. Bu şekilde epey böyle devam etmiş taaki şeytan tekrar Barsuso ya sokulup

- Ey Barsuso seni şimdi birisi görecek ve fitne çıkacak hemen içeri gir ve 2 ayrı odadan birbirinizle konuşun o zaman kimse sizin konuştuğunuzu görüp yanlış anlamaz demiş.
Barsuso evin içine girip odadan odaya yüksek sesle konuşmaya başlamışlar bu arada abilerin savaşı uzun sürecek ve daha gelemeyeceklermiş. Şeytan tekrar sokulmuş Barsuso ya ve demişki

- Ey Barsuso böyle odadan odaya yüksek sesle bağırmayla olmuyor git kızın yanına yavaş yavaş orada konuş hem sen bir alimsin senden ne zarar gelirki?
Neyse Barsuso işi daha da ileri götürüp kızın odasına girmiş artık aynı odayı ve dolayısıyla aynı yatağı paylaşır olmuşlar. 9 ay sonra 1 tane bebek dünyaya gelmiş. Şeytan Barsuso ya yanaşmış ve demişki,

- Ah Barsuso ne yaptın sen? Nasıl işin içinden çıkacaksın bu olanları abilerine nasıl izah edeceksin şimdi? Birtek seçeneğin var bebeği öldür.
Barsuso bebeği öldürmüş, Şeytan tekrar

- Peki Annesinin hiç ses çıkartmayacağınımı sanıyorsun abileri gelince hepsini anlatır onuda öldür
Barsuso şeytanın direktiflerine uygun şekilde bebeğide annesinide öldürmüş.
Kısa zaman sonra abiler savaşdan gelmişler ve Barsuso kızkardeşlerinin hastalıktan öldüğünü ve çok üzgün olduğunu söylemiş. Ve mezarını abilerine göstermiş.

İlk gece en küçük olan bir rüya görmüş ve rüyasında Şeytan Barsuso nun yalan söylediğini kardeşlerini ve bebeği öldürdüğünü kızkardeşlerinin ve bebeğin cesedinin evin dibine kazılı çukura attığını söylemiş. Sabah kalktığında rüyasını abilerine anlatmış ve diğer 2 abiside aynı rüyaları gördüklerini söylemişler ve hemen gidip kazmışlar evin altını, rüyalarında gördükleri gibi kızkardeşleri ve bebeği bulmuşlar derhal Kadı ya gidip olayı anlatmışlar. Kadı hemen Barsuso yu çağırtmış ve mahkeme yapmışlar Kadı Barsuso nun idamına karar vermiş, o anda şeytan insan süluetine girip Barsuso nun yanına gelmiş ve demişki

- O Barsuso, ben kimim biliyormusun? Ben sana ilk baştan beri herşeyi yaptıran şeytanım demiş. Barsuso seni idamdan kurtarmamı istermisin? Bunu birtek ben yapabilirim demiş.
Barsuso

- Evet isterim demiş
Şeytan

- O zaman bana secde et demiş
Barsuso şeytana secde etmiş ve o secdeden sonra idam edilmiş.
Arkadaşlar burada şeytan hangi taktiği uyguladı?

- Verdiği fikirler hep iyilik ve güzellik adına hep yardım etme adına.P

- Planlarını yavaş yavaş zamana yayarak yaptı, ama koskoca alimi 24 saat kendisini Allah'a ibadete adamış olan alimi sonuında kendisine secde ettirerek küfür e sürükledi.

- İlk başta şeytan Barsuso nun yanına gelip Barsuso bana secde et deseydi tabiiki Barsuso secde etmiyecekti.

küçük gibi görünen ve birşey olmaz deyip ezilen hassasiyetler ileri aşamada başımıza neler açıyor.

Referans Adresler