(*) GÜLE SEVDALI GENÇLİK (*)

Tam Görünüm: Kadınların pantolon giymesi
Şu Anda Arşiv Görüntüleme Modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Bayanların bayan pantolonu giymesi haram mıdır?
CEVAP
Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Kadın elbisesi giyen erkeğe, erkek elbisesi giyen kadına lanet olsun!) [Hakim]

(Erkeğe benzemeye çalışan kadın, kadına benzemeye çalışan erkek bizden değildir.) [İ.Ahmed]

(Kadın gibi davranan erkeğe, erkek gibi davranan kadına lanet olsun!) [Buhari]

(Erkeklere benzeyen kadınlara ve kadınlara benzeyen erkeklere Allah lanet etsin!) [Taberani]

Benzemek niyeti olmasa da, erkeğin boynuna kolye, koluna bilezik ve kulağına küpe takması kadınlara benzemek olur ve caiz değildir. Kadının da, benzemek niyeti olmadan da, pantolon giymesi caiz olmaz. Pantolon erkek kıyafetidir.

Seadet-i Ebediyye kitabında diyor ki:
(Tergib-üs-salât’daki hadis-i şerifte, (Örtülü olan çıplaklara ve erkek gibi giyinen kadınlara ve kadın gibi giyinen, süslenen erkeklere lanet olsun) buyuruluyor. Hele dar pantolon, erkeklere de caiz değildir. Çünkü, kaba yerleri dışardan belli olmaktadır. Bundan başka, kadınların pantolon giymeleri eskiden de, şimdi de İslam âdeti değildir. Dinsizlerden, İslam tesettürünü bilmeyenlerden gelmektedir. Haramlar yayılsa, yerleşseler de, İslam âdeti olamazlar. Kâfirlere benzeyenin, onlardan olacağı, hadis-i şerifte bildirilmiştir. Pantolon, manto altına giyilebilir ise de, mantonun pantolon yokmuş gibi dizleri örtmesi lazımdır.)

Hadis-i şerifte örtülü olan çıplak ifadesi geçiyor. Tayt giyenler örtülü müdür? İçindeki çamaşır belli oluyor. Kaba yerleri dışardan belli olmaktadır. Pantolon da öyledir. Hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Avret yerlerini açanlara ve başkasının avret yerine bakanlara, Allah lanet etsin!) [Beyheki]
Anketin altındaki soruya verdiğin cevaptan sonra,

Müslümanlara işittik ve itaat ettik demekten başka birşey düşmez.

Ya İnandığı gibi yaşamalıyız.

Yada zamanla yaşadıığmız gibi inamaya başlayacağız.
Bu konuda şöyle düşünüyorum demokratik bir ülkedeyiz.Giyemez diye kesin bir tavır almak istemem ama bir bayanın başkalarını tahrik edecek şekilde vücut hatlarını gösteren bir giyiniş sergilemesi doğru değildir.Bu da çok insanın malumu zaten..
hadis-i şerifte, (Örtülü olan çıplaklara ve erkek gibi giyinen kadınlara ve kadın gibi giyinen, süslenen erkeklere lanet olsun) buyuruluyor

Müslümanlara işittik ve itaat ettik demekten başka birşey düşmez.

Âmennâ ve saddaknâ

icon icon icon icon icon icon icon icon icon icon
k Yazılan:Bu konuda şöyle düşünüyorum demokratik bir ülkedeyiz.Giyemez diye kesin bir tavır almak istemem ama bir bayanın başkalarını tahrik edecek şekilde vücut hatlarını gösteren bir giyiniş sergilemesi doğru değildir.Bu da çok insanın malumu zaten..

müslüman iyiliği emreden kötülüğü nehyeden olması lazım. pantolon giyilmiyecekse bunun demokratik bir ülke laik bir ülke olması bizi ilgilendirmiyo.allah (c.c.) ve allah rasulu ne demişse biz onu yapmak uygulamak mecburiyetindeyiz. ben hadislerin içerisinde demokratik bir ülkeyse şöyle yapın dediğini duymadım. çok katı bir dille söylenmiş giyilmemesi. kardeş hakkını helal et amacım seni kırmak değil.

selametle kal...icon

İşittik ve itaat ettik.

k Yazılan:Bu konuda şöyle düşünüyorum demokratik bir ülkedeyiz.Giyemez diye kesin bir tavır almak istemem ama bir bayanın başkalarını tahrik edecek şekilde vücut hatlarını gösteren bir giyiniş sergilemesi doğru değildir.Bu da çok insanın malumu zaten..

İstediğin ülkede yaşarsan yaşa tek kaynak Kuran-ı Kerim'dir kardeşim.
Kimse özgürlüğünü başkalarının özgürlüğüne tecavüz ederek yaşayamaz.
O kardeşim pantolon giymiş yada başka şekilde ancak başka bir kardeşimiz ise ona bakmış ve günaha girmiştir belkide bakmaktan ileriye gitmiştir.
Burda sizce tezat yokmudur.
Neden o özgürken ve onun özgürlüğü savunulurken diğer kardeşimin mağduriyeti unutuluyor.
Günümüzde artık rahat şekilde dışarı çıkılmıyor.Her yerde nefsinin azgınlığıyla sokkalara dökülmüş giyinmiş çıplaklar duruyor.Birbirine benzeyen,benzemeye çalışan erkek ve kadın tipleri toplumun geneline yayılmış vaziyette bir sonu hazırlıyor.

Aslında onlarada birşey demek dogru gelmiyor bizler ne kadar görevimizi yapıyoruz ki onlar bilmiyor sonunda azab var ve onlar Kurandan Sünnetten uzaklar bilmeyen ler dururken bizler sadece nutuklarla onları suçluyoruz ve aslında onlar kadar suçlularda bizleriz.
Ne kadar davet yaptık ki onlara,onları ne kadar İslamiyete çağırdık.
Kardeşlerim Lütfen düşünelim lütfen kendimizi kandırmayalım.Ve insanlıgı bu yolda bırakmayalım.Elimizi uzatalıjm ve çıkaralım bu bataklıktan.Önce bizler görevimizi yapaılım sonra eleştirileri yapalım.Tabiki eleştiride özeleştiride olacak ancak önce gayretle çalışmalı ve kendi sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.

Selam ve Dua İle
Yok yok estağfirullah kırılmak ne demek volkanmurat kardeş.Tabi ki doğru söylüyorsunuz.Ben aslında orada şunu söylemek istemiştim:Demokratik bir ülke derken ; Herkes başkasına birşeyler anlatır fakat uygulamak ya da uygulamamak kişinin elindedir,zorlanmaması icap eder.Yani iradesinde özgürdür artık demek istedim.Biz doğru olanı söyleriz mesela fakat o yapmayabilir iradesine kalmış.Gerçi sadece demokrasi bunu gerektirir demek yanlış olur çünkü Yüce dinimizde zaten zorlama yoktur.
kadın yaratıldığından bu yana böyle zulüm görmedi.kadın şalvar giyer ama pantalon giyemez.
Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Kadın elbisesi giyen erkeğe, erkek elbisesi giyen kadına lanet olsun!) [Hakim]

(Erkeğe benzemeye çalışan kadın, kadına benzemeye çalışan erkek bizden değildir.) [İ.Ahmed]

(Kadın gibi davranan erkeğe, erkek gibi davranan kadına lanet olsun!) [Buhari]

(Erkeklere benzeyen kadınlara ve kadınlara benzeyen erkeklere Allah ( C.C) lanet etsin!) [Taberani]

bunları bıldıkten sonra başka sozene hacet...........
Referans Adresler