Tv lerde oturumlar yapılıyor,üzerine birsürü insan konuşuyor...
Nerden çıktı bu mahalle baskısı?Gündemde tutularak ne yapılmak isteniyor??
Görüşlerimizi paylaşalım
03/10/07 tarihinde akşam haberlerinde çıkan mahalle baskısında istanbulda bazı insanlarla röbotaj yapılıyordu
Sıra bir bayana geldi başı açık etek nerdeyse yok ve t-shirt'ü yukarda ve bu bayana sorusu soruluyor
"Sizce Türkiye islam devleti olurmu" (sanki islam devleti olursa nolur)
Bayanın cevabı ise:"Evet çok korkuyorum, eğer Türkiye islam devleti olursa bize çok baskı yaparlar ve küçük düşürürler" gibi
Benim düşüncem, kadının verdiği cevabın yarısı kendisinin yarısıda ... Ajansı
Sizin görüşlerinizide bekliyorum
En_Fa_Ze
Mahalle baskısı, başörtüsü serbest bırakılırsa mahalle baskısıyla kadınlara zorla baş örttürüleceği yönündeki Anayasa Mahkemesi eski başkanıyla YÖK Başkanı'nın iddialarının üstüne gelişen ve konuşanların da aslında neyi konuştuklarını tam olarak bilmedikleri ama hep birlikte başörtüsünün serbest bırakılmaması için ne kadar saçmalayarak kafaları karıştırabiliriz diye yarıştıkları bir konu...Konu bile değil aslında...Suni bir gündem...
Aslında "Türkiya Malezya'mı olacak" veya "Mahalle baskısı" veya "sivil anayasa tartışmaları"ndaki esas ve tek gayenin ne olduğunu hepimiz biliyoruz.Başörtüsü serbest bırakılacak diye ne yapacağını şaşırdı medya...Gündem üstüne gündem uyduruyor.
Bukadar çok ve sık gündeme ihtiyaç duymalarının nedeni ise artık 1 suni gündem halkı uyutmaya yetmiyor.Maşallah halkımız akıllandı son yıllarda.
Ne kadar acı ve komik değil mi..Koskoca(!) YÖK başkanı "kızlar üniversiteye başörtülü girerse ,başı açık olanlar kendini baskı altında hissederler" diye bir cümle kurabiliyor.
Yazık....
Bütün bu ğündemler,
İran saldırsının habercisi biz bir lutuf verilecekmiş gibi başörtüsünün selbest olmasını bekliyoruz, yok onla bunla oyalanıyoruz. Bütün bunlar gösteriyor ki ortadoğu ve türkiye oyunun son raunduna geldi. Allah zalimlere fırsat vermesin inş
uzun lafın kısası türkiyeyi yeni bir krizin eşiğine getirmek ve veya darbe yapmak istiyen büyük başlardan çıkan sesler diyebiliriz