15-02-2008, 11:18 PM
15-02-2008, 11:24 PM
Yoktur. Yeryüzünün tamamının yaratanı yüce Rabbimiz olduğundan dolayı kendisine şükredilecek nimetler heryerdedir. Kaldı ki peygamber efendimiz s.a.v. tüm dünya hükümdarlarına mektuplar göndermiştir. Kendisinden sonra islam davetçileri tüm dünyaya yayılmıştır. Selçuklu ve Osmanlı devletleri dünyanın her karış toprağına davetçi akıncılar göndermiştir.
İslamdan evvel de kendisine peygamber gönderilmemiş hiçbir kavim ve topluluk yoktur. Yani kafa karıştırmaya yönelik ''Allahın peygamber göndermediği insanlar nasıl iman edecek'' diye kasıtlı sorulan soruların hiçbir dayanağı yoktur.
İslamdan evvel de kendisine peygamber gönderilmemiş hiçbir kavim ve topluluk yoktur. Yani kafa karıştırmaya yönelik ''Allahın peygamber göndermediği insanlar nasıl iman edecek'' diye kasıtlı sorulan soruların hiçbir dayanağı yoktur.
15-02-2008, 11:28 PM
ALLAH RAZI OLSUN! BUNU SADECE MERAK ETMİŞTİM Bİ KASIT ARAMANIZA GEREK YOK
15-02-2008, 11:41 PM
Hafız kardeş insanlar bilmedikleri konular hakkında bilgi alma hakları vardır.
Kasıt oldugunu sanmıyorum inş öyle bir durum yoktur.
Anladıgım kadarıyla derya dini bilgilerini yani bilmedigi daha önce görmedigi aklına takılan sorular hakkında bilgi edinmeye çalışıyor.
Soru sormak güzel bir şey.çünkü öğrenmek için sormak lazım.
Ancak öğrenmenin başında olan bir kişi henüz kullandıgı soruların cevabı hakkında bilgisi olmadığı için farklı gelebilir.
Kasıt oldugunu sanmıyorum inş öyle bir durum yoktur.
Anladıgım kadarıyla derya dini bilgilerini yani bilmedigi daha önce görmedigi aklına takılan sorular hakkında bilgi edinmeye çalışıyor.
Soru sormak güzel bir şey.çünkü öğrenmek için sormak lazım.
Ancak öğrenmenin başında olan bir kişi henüz kullandıgı soruların cevabı hakkında bilgisi olmadığı için farklı gelebilir.
15-02-2008, 11:43 PM
Ecmain. Size sözüm yok. Soru sormak tabiiki öğrenmenin en önemli anahtarı.
Sadece bu tür sorularla islam dinine saldırmak için soranlar olduğunu belirtmek istedim.
Sadece bu tür sorularla islam dinine saldırmak için soranlar olduğunu belirtmek istedim.
15-02-2008, 11:47 PM
İslamiyet hakkında hiçbirşey bilmediğimi fark ettim bildiğim şeylerinde asıl dayanağının olmadığını gördüm kitaplar okuyp insanlara sorarak tabi bilen birilerine sorarak öğrenmeye çalışıyorum ama gördüm ki sorularımda kasıt aranıyo çok üzüldüm...
15-02-2008, 11:55 PM
Bu yol çok çeşitli meşşakkatlerle doludur.Bu yola dikenler döktüler bu yollara pislik attılar ama bu yolun sonu güle ulaşıyor.
15-02-2008, 11:59 PM
AMA ÇOK ÜZÜLDÜM İNANIN Kİ ,BENİ DİNİME SALDIRMAKLA SUÇLADI BENİM ASLA BÖYLE Bİ ŞE DÜŞÜNMÜYCEMİ ALLAH'TA BİLİYOR İNSAN MERAK EDİYORSA DİNİNİ ,DİNİNİN İNCELİKLERİNİ BU BİR SUÇ MUDUR?
16-02-2008, 12:08 AM
merak edıyorsa ınsan tabıkı sormakla ogrenılır hersey bılmemek ayıp degıl
ögrenmemek ayıp hafız kardeste oyle demek ıstememıstır heralde
ögrenmemek ayıp hafız kardeste oyle demek ıstememıstır heralde
16-02-2008, 12:13 AM
Bakın hafızmahmut olaya biraz genel baktı herhalde günümüzde o kadar oyunlar varki islamiyet üzerinden çok kafa karıştırıcı haberler ile toplum aldatılmakta saptırılmaktadır.
Sizin sorunuzda anlıyorum ki baştanda izah ettigim gibi kastiyyet oldugunu sanmıyorum.
O yüzden üzülmeyin dedigim gibi bu yola başkoyarsanız bu yolda dikenlerde göreceksiniz kimileri isteyerek atıyor dikenleri kimileride burda olduğu gibi istemeden aslında burkaki diken atmada değil yalnızca yanlışlıktır.
Ama sabrederek gerçekleri yine dogru bildiginiz şekilde samimi olarak araştırarak ve çok soru sorarak öğrenmelisiniz.