15-02-2008, 11:11 PM
15-02-2008, 11:18 PM
Evet her insan günahsız olarak islam fıtratı üzerine doğar.
Mükelleflik şartlarını doldurmadan evvel yaptıklarından da sorumlu değildir. Ne zamanki bulüğ çağına varır o zamandan sonra yaptıklarınca hesaba çekilir.
Mükelleflik şartlarını doldurmadan evvel yaptıklarından da sorumlu değildir. Ne zamanki bulüğ çağına varır o zamandan sonra yaptıklarınca hesaba çekilir.
16-02-2008, 12:06 AM
Evet insan islam fıtratı üzerine ve tertemiz günahsız olarak dogar.
Ailesi yaşadığı çevre ve yetiştirildiği kişilerce ne tür eğitilir ögretilirse o da ona göre şekil alır.Aynı su gibidir insan girdigi kabın şeklini alır.Ancak tabi istisnalar hariç.
Ancak bütün bunlardan sonra kişi eger islamdan uzaklaşırsa o kişi o yönde istikamet eder.
Ama yinede insanlar dogruyu bulup gerçege dönerler bunun da birçok örnegi vardır.(Yusuf islam-Futbolcu kanoute,Anelka,Ribery vb.)
Ve İslam dinini en güzel tarafıda kaç yaşında olursa olsun ne yaşamışsa yaşasın ancak sonunda doğruyu bir şekilde bulmuş ve gerçege dönerek gerçek bir tövbe yapmış ise ilk doğduğu günkü gibi tertemiz olur.
Ailesi yaşadığı çevre ve yetiştirildiği kişilerce ne tür eğitilir ögretilirse o da ona göre şekil alır.Aynı su gibidir insan girdigi kabın şeklini alır.Ancak tabi istisnalar hariç.
Ancak bütün bunlardan sonra kişi eger islamdan uzaklaşırsa o kişi o yönde istikamet eder.
Ama yinede insanlar dogruyu bulup gerçege dönerler bunun da birçok örnegi vardır.(Yusuf islam-Futbolcu kanoute,Anelka,Ribery vb.)
Ve İslam dinini en güzel tarafıda kaç yaşında olursa olsun ne yaşamışsa yaşasın ancak sonunda doğruyu bir şekilde bulmuş ve gerçege dönerek gerçek bir tövbe yapmış ise ilk doğduğu günkü gibi tertemiz olur.
16-02-2008, 12:13 AM
BU YÜZDEN DİNİMİ ÇOK SEVİYORUM... KUSURA BAKMAYIN ŞUAN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜM İÇİN
Bİ ŞEY YAZAMIYCAM LÜTFEN KUSURA BAKMAYIN SİZE MERAK ETTİĞİM Bİ KAÇ SORUM DAHA VARDI AMA...KENDİMİ ŞUAN COK BERBAT HİSSEDİYORUM YİNEDE BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM...EGER SORULARIMDA GERÇEKTEN KASIT ARANIYOSA LÜTFEN SÖYLEYİN ÜYELİĞİMİ İPTAL EDEYİM.
Bİ ŞEY YAZAMIYCAM LÜTFEN KUSURA BAKMAYIN SİZE MERAK ETTİĞİM Bİ KAÇ SORUM DAHA VARDI AMA...KENDİMİ ŞUAN COK BERBAT HİSSEDİYORUM YİNEDE BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM...EGER SORULARIMDA GERÇEKTEN KASIT ARANIYOSA LÜTFEN SÖYLEYİN ÜYELİĞİMİ İPTAL EDEYİM.
16-02-2008, 12:16 AM
arkadasların yazdıklarına katılıyorum ve gercekten dinin sekıllenmesınde aılenın önemi cok büyük nasıl yetısırse nasıl ögretılırse oyle olur ama sonradan ogrenen ve arastırıp dogru yola gelmıs olanda cok var bence
16-02-2008, 12:16 AM
Kastiyet yoktur lütfen kendiniz için öğrenmeye gayret edin belki bu vesileyle bizlerde burdan sebeplenenlerden oluruzda Allah Teala'da bizleri bağışlar.
16-02-2008, 12:19 AM
derya kardes neden bu kadar kafana takma bence sormak ıstedıgın bı konu varsa paylasabılırsın bızlerle ınsan sorarak ögrenır
16-02-2008, 12:22 AM
yakamoz ve anatolia youth çok teşekkür ederim Allah Razı olsun inş dinini yaşayanlardan biri olurum tek dileğim şuan da bu! meşakatli yollar beni bekliyo galba...
16-02-2008, 12:37 AM
BENİM HAKKIM GEÇMEDİ Kİ SİZE SİZİN HAKKINIZ VAR BENDE ASIL SİZ HAKKINIZI HELAL EDİN
16-02-2008, 12:41 AM
derya Yazılan:BENİM HAKKIM GEÇMEDİ Kİ SİZE SİZİN HAKKINIZ VAR BENDE ASIL SİZ HAKKINIZI HELAL EDİN
estağfurullah bizden yana helal olsun...