28-01-2008, 04:13 PM
29-01-2008, 11:09 PM
Güzel bir soru bende merak ediyorum..
Ama kendimizde araştırmalıyız.
İslamı kaynaklara her türlü ulaşabiliriz.
Hadi bakalım neler bulacagız
Ama kendimizde araştırmalıyız.
İslamı kaynaklara her türlü ulaşabiliriz.
Hadi bakalım neler bulacagız
30-01-2008, 12:39 PM
Nette gezinirken su aciklamaya rastladim ve sizlerle paylasmak istedim.
Fadlallah'a 'şartlı' onay
Diyanet İşleri Başkanlığı, Fadlallah'ın ultramodern fetvalarına şartlı onay verdi. Diyanet, 'Klonlama caiz' diyen Fadlallah'a, ortada hiçbir tıbbi tedavi yöntemi kalmadıysa klonlama yöntemine başvurulabileceğini açıkladı
Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Saim Yeprem, klonlama, beyin ölümünde yaşam destek ünitesinin fişini çekme ve estetik ameliyat konularında Din İşleri Yüksek Kurulu'nun verdiği fetvaları açıkladı. Kurulun tüp bebek yöntemini caiz bulduğunu, ancak klonlamanın annenin yumurtasındaki çekirdek ortadan kaldırılıp sadece babadan alınan hücre çekirdeğinin yumurta içinde döllenmesiyle gerçekleştirildiğini belirterek, "Klonlama son derece nadir, zaruret hallerinde başvurulabilecek bir yöntem olarak ele alınabilir. Örneğin erkeğin yumurtaları alınmış, kemote-rapi sonucu tahrif edilmiş olabilir ve ortada hiçbir tıbbi tedavi yöntemi kalmadıysa başvurulabilir. Tabii bu klonlama ile ilgili bütün tıbbi mahzurların ortadan kaldırılması ve bütün dünyada insan klonlamasının genel olarak serbest olması şartlarına bağlı" diye konuştu.
30-01-2008, 03:37 PM
şöyle bir şey var eğer klonlama yapılırsa yani kök hücre bulunursa incanı bir yerden bir yere klonlıycaklar. peki sonra ne olcak insan oğlu fravun nemrut gibi tanrılık taslıyıcak. ben yaratıyorum gibilerinden islamıyette böyle bir şeye iyi bakmıyor. zamanından beri ne kvimler yok olmuş helak olmuş nası yok olmuşlar tanrılık taslıyanlar olmuş ve halkta buna iştirak etmiş.
şöyle düşünüyorum bilim artık belli noktaya kadar gelgi kök hücre bulunduktan sonrada kıyanet kopabilir veya helak olabilir.
şöyle düşünüyorum bilim artık belli noktaya kadar gelgi kök hücre bulunduktan sonrada kıyanet kopabilir veya helak olabilir.